Kahdeksan taiteilijaa valittu mentoroitavaksi Tilaa taiteilijuuteen -hankkeessa

Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen logo: Tussilla piirretyt kaksi valkoista kättä kaartuvat Tilaa taiteilijuuteen -tekstin ylle ja alle. Tausta on vaaleanpunaisella vesivärillä maalattu: siveltimenvedot kasvavat rengasmaisesti keskeltä ulospäin.

Tilaa taiteilijuuteen -hanke edistää vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia, yhdenvertaisuutta ja näkyvyyttä. Syksyllä 2023 hanke tarjoaa kahdeksalle taiteen ja kulttuurin tekijälle kokeneen oman alan mentorin.

Yhteensä 19 taiteen ja kulttuurin tekijää haki mentorointia. Heistä mukaan valittiin kahdeksan upeaa, uransa eri vaiheissa olevaa kulttuurin tekijää, jotka toimivat musiikin, esittävän taiteen, tanssitaiteen, kirjallisuuden ja mallin työn aloilla. Mukaan valitut ovat itse valinneet oman mentorinsa.

Mentoroitavat ja mentorit ovat kirjallisuuden alalta Anniina Ala-Soini ja Hanna-Riikka Kuisma sekä Susanne Ekroth ja Leena Virtanen, tanssitaiteen alalta Tara Kotkas ja Loa Carlslund, musiikin alalta Mika Leminen ja Linda-Maria RaninenJoose Ojala ja Johanna Juhola sekä Heidi Torn ja Ninni Wetterstrand, mallin työn alalta Kati Aartoila ja Saara Sihvonen sekä esittävän taiteen alalta Elisa Syväoja ja Johanna Mattila. Esittelemme mentori-mentoroitava-pareja ja heidän työskentelyään tarkemmin syksyn mittaan myös sosiaalisen median kanavissamme.

Lähtökohtana mentoroinnille ovat mentoroitavan taiteilijan kiinnostuksen kohteet ja tavoitteet taiteilijan uralla. Mentoroitavilla ja mentoreilla on vapaus yhdessä määritellä yhteistyön muodot. Taiteen sisältöön, työtapoihin ja taiteilijaidentiteettiin liittyvän työskentelyn ja jakamisen ohella mentoroinnissa voidaan keskittyä myös alalla toimimiseen liittyviin asioihin, esimerkiksi opintoihin tai niihin hakemiseen, verkostoitumiseen, työtilaisuuksien löytämiseen tai vaikkapa hakemusten ja portfolion tekoon. Tavoitteena on, että molempien työskentely rikastuu vastavuoroisesti.

Taustaa:

Tilaa taiteilijuuteen on Koneen Säätiön vuosina 2022-2024 rahoittama hanke, jossa edistetään vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta. Hankkeen toteuttavat Kulttuuria kaikille -palvelu sekä Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry. www.tilaataiteilijuuteen.fi

Lisätietoja:

Riikka Hänninen, projektikoordinaattori, riikka@tilaataiteilijuuteen.fi, puh. 050 3080232

Maija Karhunen, projektijohtaja, maija.karhunen@cultureforall.fi, puh. 040 166 2827

Kahdeksan taiteilijaa valittu mentoroitavaksi Tilaa taiteilijuuteen -hankkeessa
Subscribe
Notify of
0 kommentteja
Inline Feedbacks
View all comments