Tervetuloa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden vertaisryhmiin syksyllä 2023!

Piirros: Kuusi erilaista ihmistä istuvat pöydän ympärillä, koira istuu lattialla.
Kuvitus: Hanna Väätäinen

Haluaisitko saada säännöllistä tukea omaan taiteelliseen työhön muilta taiteen tekijöiltä? Haluatko jakaa oman työn vaiheita pienessä, tutussa ryhmässä ja kannustaa toisia ryhmäläisiä eteenpäin heidän työssään? Nyt se on mahdollista!

Vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden vertaisryhmät kokoontuvat syksyllä 2023. Me Tilaa taiteilijuuteen -hankkeessa autamme sinua löytämään sopivan ryhmän ja ohjaamme ryhmätyöskentelyn hyvään vauhtiin. Lue lisää ja tule mukaan!

Kenelle vertaisryhmät on tarkoitettu?

Ryhmät on suunnattu sinulle, vammainen tai viittomakielinen henkilö, joka teet tai haluat tehdä taidetta tai viihdettä ammatillisesti. Ammatillisuus tarkoittaa tässä sitä, että käytät taiteen/viihteen tekemiseen tai opiskelemiseen aikaa ja energiaa enemmän kuin harrastukseksi. Taiteen lajisi voi olla mikä tahansa.

Millaista ryhmätyöskentely on?

Ryhmässäsi on toiveesi mukaan joko saman alan tai monen taiteen alan kulttuurin tekijöitä, yhteensä neljä osallistujaa. Tapaatte säännöllisesti, ja tapaamisessa jokainen kertoo vuorollaan tekeillä olevasta taiteellisesta työstään. Muut voivat antaa kannustavaa palautetta, ideoida seuraavia askelia ja tarjota uusia näkökulmia.

Ohjaamme teidät ryhmätyön alkuun ja annamme avuksenne rakenteen, jolla saatte tapaamiset toimimaan. Sen jälkeen tapaatte itsenäisesti ja huolehditte yhdessä tapaamisten onnistumisesta.

Milloin ja kuinka usein ryhmät kokoontuvat?

Pidämme yhteisen aloituskerran syyskuun alussa ja sen jälkeen ryhmät kokoontuvat syksyn aikana kahden viikon välein, yhteensä kuusi kertaa. Ryhmätapaamiset kestävät siis syyskuusta joulukuun alkupuolelle asti. Yksi ryhmätapaaminen kestää 1,5-2 tuntia.

Voitte sopia ryhmän kanssa teille sopivan ajan kokoontumisille.

Missä ryhmät kokoontuvat?

Ryhmät voivat kokoontua etäyhteydellä valitsemallaan alustalla. Jos ryhmä asuu lähellä toisiaan, voitte kokoontua myös valitsemassanne paikassa.

Mitä sinulta tarvitaan?

Jotta ryhmät ovat onnistuneita, toivomme että

  • Teet innolla taiteellista työtäsi
  • Sitoudut olemaan läsnä ryhmän tapaamisissa
  • Olet valmis jakamaan keskeneräistäkin työtäsi ryhmäläisille
  • Olet valmis kannustamaan muita ryhmäläisiä ja jakamaan ideoitasi heidän työstään

Mitä tämä maksaa?

Ei mitään! Vertaisryhmät sinulle tarjoaa Tilaa taiteilijuuteen -hanke Koneen Säätiön tuella.

Miten voin hakea mukaan?

Ilmoittaudu mukaan tällä Google-lomakkeella.

Löydämme sinulle sopivan ryhmän hakemuksesi perusteella, joten täytä hakemus huolellisesti. Täytämme ryhmät ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, joille löydämme sopivan ryhmän. Ilmoittaudu viimeistään keskiviikkoon 23.8. mennessä!

Jos ilmoittautumislomakkeen täyttäminen ei onnistu helposti, ota yhteyttä projektikoordinaattori Riikka Hänniseen, niin saat lomakkeen kysymykset sähköpostiisi tai voit kertoa vastaukset puhelimessa.

Kysy lisätietoja tai apua ilmoittautumiseen täältä:

Projektikoordinaattori Riikka Hänninen

E-mail. riikka@tilaataiteilijuuteen.fi

puh. 050-3080 232

Lisätietoja Tilaa taiteilijuuteen -hankkeesta

Vertaisryhmät tarjoaa Tilaa taiteilijuuteen -hanke. Se on Koneen Säätiön rahoittama hanke, jossa edistetään vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden työskentelymahdollisuuksia ja yhdenvertaisuutta. Kaksivuotinen hanke alkoi keväällä 2022 ja päättyy helmikuussa 2024. Hankkeen toteuttavat Kulttuuria kaikille -palvelu sekä Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry.

Tervetuloa vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden vertaisryhmiin syksyllä 2023!
Kuvitus: Hanna Väätäinen
Subscribe
Notify of
0 kommentteja
Inline Feedbacks
View all comments