Työpaja taiteilijoille: Miten haetaan apurahaa? 21.1.2023

Aika: Lauantaina 21.1. klo 12-16

Paikka: Zoom

Lähes mustavalkoinen piirros: Kuusi erinäköistä ihmistä istuu pöydän ympärillä, koira lattialla.

Kuvitus: Hanna Väätäinen

Lämpimästi tervetuloa taiteilijoille suunnattuun työpajaan! Työpajassa saat ohjausta, ideoita ja sparrausta apurahahakemusten tekemiseen. Mistä voi hakea apurahaa? Miten hyvä työsuunnitelma tehdään? Miten voi erottua hakijoiden suuresta joukosta ja välittää omat ansiot ja ideat hakemuksen arvioijalle parhaalla mahdollisella tavalla? Millaista tietoa apurahan myöntäjät haluavat? Entä kuinka tehdään talousarvio ja mitä liitteitä tarvitaan?

Käymme läpi hakemusesimerkkejä ja täytämme Suomen Kulttuurirahaston tammikuun haun hakulomaketta. Voit käydä tutustumassa hakulomakkeeseen Suomen Kulttuurirahaston verkkosivuilla. Jos haluat, voit ottaa mukaan oman keskeneräisen tai valmiin työsuunnitelman ja/tai talousarvion ja saada palautetta yhdessä keskustellen.

Työpaja on suunnattu vammaisille ja viittomakielisille taiteilijoille, mutta kaikki taiteilijat ovat tervetulleita. Sinun ei tarvitse olla vielä hakenut apurahaa ja myös aloittelevat taiteilijat voivat osallistua pajaan. Kaikkien taiteen alojen taiteilijat ovat tervetulleita.

Ohjaajat

Virppi Venell työskentelee tuottajana Vapaassa Taidekoulussa. Hän on tuottanut valokuvanäyttelyitä, teatteria, kokemusesityksiä, tapahtumia ja festivaaleja runsaan parinkymmenen vuoden ajan. Hän on toiminut näyttelykoordinaattorina sekä tuottanut ja valmistanut omia ja ryhmänäyttelyitä.

Esiintyjänä hän on toiminut teatteri-, musiikki- ja tanssitaiteen kentillä, mm. Kiasma-teatterissa ja Zodiakissa. Hän on opettanut valokuvausta ja äänityöskentelyä mm. erityisryhmille. Artenomin ja valokuvaajan koulutuksen lisäksi hän on ammatiltaan shiatsuhieroja ja erityisohjaaja.

Johanna Mattila on näyttämötaiteilija ja tuottaja. Hän on työskennellyt useissa teatterialan produktioissa ohjaajana, näyttelijänä ja tuottajana. Tuottajana hän on keskittynyt tuotantojen saavutettavuuteen ja erilaisten festivaalien ja tapahtumien tuotantoon. Tällä hetkellä hän työskentelee Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen projektikoordinaattorina.

Maija Karhunen on työskennellyt freelancetanssijana, -esiintyjänä ja monipuolisesti taidealan eri tehtävissä esimerkiksi apurahahakemusten vertaisarvioijana. Tällä hetkellä Maija toimii Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen projektijohtajana.

Ilmoittautuminen

Ilmoittauduthan projektikoordinaattori Johanna Mattilalle sähköpostitse osoitteeseen johanna@lalunes.com keskiviikkoon 18.1. mennessä. Kerrothan ilmoittautuessasi, tarvitsetko viittomakielen tulkkauksen. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille ennen työpajaa.

Saavutettavuus

Järjestämme tarvittaessa viittomakielen tulkkauksen. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä 18.1. mennessä jos tarvitset viittomakielen tulkkausta.

Työpajan kieli on suomi, myös englantia ja ruotsia voi käyttää. Työpajassa pidetään taukoja.

Noudatamme tapahtumassa Kulttuuria kaikille -palvelun turvallisemman tilan periaatteita. Tutustu turvallisemman tilan periaatteisiin Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilla.

Taustaa ja tulevat työpajat

Työpaja järjestetään osana Tilaa taiteilijuuteen – vammaisten ja viittomakielisten taiteilijoiden yhdenvertaisuus –hanketta. Tilaa taiteilijuuteen on Koneen Säätiön rahoittama hanke, jonka toteuttavat vuosina 2022-2024 Kulttuuria kaikille -palvelu ja vammaisten taiteilijoiden Kulttuuriyhdistys Suomen Eucrea ry. Lisää Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen järjestämiä työpajoja on tulossa. Voit olla yhteydessä Johanna Mattilaan ja esittää meille toiveitasi työpajoihin liittyen, esimerkiksi aiheen tai muita toiveita!

Lisätietoja

Lisätietoja antaa projektikoordinaattori Johanna Mattila, johanna@lalunes.com, puh. 044 046 9548.

Työpaja taiteilijoille: Miten haetaan apurahaa? 21.1.2023

Vastaa