Nikolai Klixin muistolle

Olemme saaneet suru-uutisen: pitkäaikainen ja tärkeä yhteistyökumppanimme Nikolai Klix on kuollut.

Nikolai Klix oli Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen ohjausryhmän ja Pohjoismaisen normikriittisen johtajuuden verkoston jäsen. Hän on osallistunut puhujana useisiin seminaareihimme ja paneelikeskusteluihimme vuosien varrella. Hän on myös kirjoittanut meille artikkeleita ja blogitekstejä ja ollut aktiivinen kumppanijärjestöissämme Kynnys ry:ssä ja Kulttuuriyhdistys Suomen EUCREAssa.

Nikolai oli monipuolinen aktivisti ja tutkija, jolla oli laajat verkostot ja joka oli aina matkalla jonnekin ja osallistumaan johonkin tilaisuuteen tai keskusteluun. Hän oli kokenut, suorapuheinen, kriittinen ja lempeä ihminen, jolla oli lämmin huumorintaju. Taide- ja kulttuurikenttä jää kaipaamaan Nikolain asiantuntemusta ja osaamista.

Nikke, olit näkemyksellinen ja tinkimätön vammaisten oikeuksien ja yhdenvertaisuuden puolustaja ja meille tärkeä keskustelukumppani ja ajattelija sekä tärkeä ystävä. Jäämme kaipaamaan sinua!

Otamme osaa omaisten ja läheisten suruun.

Nikolailta jäi kesken filosofian väitöskirja, joka olisi käsitellyt moninaisuuden käsitettä. Väitöskirjan teemaan liittyvä kirjoitus “Vammaisuus on osa moninaisuuden kirjoa” on julkaistu Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen sivuilla.
Nikolain blogitekstit vuodelta 2012 ovat saatavilla Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilla.

Kulttuuria kaikille -palvelun / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n työntekijät ja hallitus
Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen työntekijät

 

Nikolai, Maija ja Outi istuvat huoneen nurkassa pöydän ääressä. Nikolai katsoo kameraan, Outi ja Maija Nikolaita. Kaikkien kuva heijastuu myös Nikolain vieressä olevasta peiliseinästä.
Tilaa taiteilijuuteen -hankkeen ja X Dance Festivalin juhlat Caisassa 2.6.2023. Kuvassa Outi Salonlahti ja Maija Karhunen (Tilaa taiteilijuuteen -hanke / Kulttuuria kaikille -palvelu) Nikolain kanssa. Kuva: Sari Salovaara

 

Rita ja Nikolai keskustelevat Kattilahallissa.
Rita Paqvalén (Kulttuuria kaikille -palvelu) ja Nikolai Cross over -festivaalilla 2012.

 

Verkoston jäsenet kävelevät tai kelaavat kohti kameraa.
Nordic Network of Norm Critical Leadership -verkoston tapaaminen syyskuussa 2022, kuva: Rita Paqvalén.
Nikolai Klixin muistolle
Kuva: Jaakko Lavonius
Subscribe
Notify of
0 kommentteja
Inline Feedbacks
View all comments