Funktionsvarierade och teckenspråkiga konstnär, välkommen till en fest 2.6 till Kulturcentrum Caisa, Helsingfors!

Teckning: sex personer sitter vid bord, en hund på golvet.
Illustration: Hanna Väätäinen.

Tid: fredag 2.6.2023 kl. 17-19

Plats: Kulturcentrum Caisa (Ekogatan 4 B, Helsingfors), mötesrum Maissi

Projektet Rum för skapande arbete och X Dance Festival inbjuder dig till att möta andra konstnärer, nätverka och fira att vara konstnär till en avslappnad fest. Evenemang riktar sig till funktionsvarierade och teckenspråkiga konstnärer, men alla konstnärer är välkomna.

Vi bjuder på lite tilltugg och dryck (evenemang är alkoholfritt). Kalaset innehåller mingel och en kort musikföreställning: artisten RRE föreställer ungefär kl. 17.30.

Du behöver inte anmäla dig i förhand. Två teckenspråkstolkar står till er tjänst.

Tillgänglig ingång till Caisa finns från Ekogatan, från innergården av Leipätehdas. Mötesrum Maissi är på samma våningen som Kulturcentrum Caisas huvudingång på Ekogatan och innegård. Om du hittar inte Maissi eller behöver hjälp, ring Riikka Hänninen, nummer 050 308 0232. Inne i Caisa inga hinder eller nivåskillnader finns i utrymmena eller korridorerna. Det finns tydliga skyltar i utrymmena. Det finns också en induktionsslinga. Servicehundar är välkomna.

Mer information från projektledare Maija Karhunen, e-post maija.karhunen@cultureforall.fi och tel. 040 166 2827.

RRE

Om artisten: ”Mitt artistnamn RRE kommer från orden Rikotaan Rajoja (låt oss bryta gränserna) och Elisa. Jag har grundat evenemanget Rikotaan Rajoja. Jag har gjort musik med dator sedan 2015. 14.2.2021 publicerade jag RNB/poplåt Haaveita. Musik är en del av min identitet och det ger mig mycket kraft. Det berör verkligen mina känslor och rör mig till tårar.”

Projektet Rum för skapande arbete

Rum för skapande arbete – jämlikhet för funktionsvarierade och teckenspråkiga konstnärer är ett omfattande tvåårigt projekt som genomförs 2022-2024 av servicen Kultur för alla och finansieras av Konestiftelsen. Dess mål är att stärka yrkesmöjligheterna och jämlik ställning för funktionshindrade och teckenspråkiga konstnärer inom konstområdet.

Funktionsvarierade och teckenspråkiga konstnär, välkommen till en fest 2.6 till Kulturcentrum Caisa, Helsingfors!

Lämna ett svar